Ultrakřehké smetanové kuře za 30 minut podle Ládi Hrušky

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůKuřecí prsa
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 5gramůSůl
    • 10mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
27 g
Sacharidy
2 g
Vápník
48 mg
Železo
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí řízky dobře omyjeme a lehce klouby prstů naklepeme, aby byly asi 1 centimetr vysoké a osolíme.
  • 2
    Pekáček rovnoměrně pokapeme olejem, těsně vedle sebe do něj naskládáme maso a vše přelijeme smetanou.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě při 250 °C a pečeme 30 minut, dokud se n povrchu nevytvoří zlatohnědá krusta.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 2. 3. 2016
Ultrakřehké smetanové kuře za 30 minut podle Ládi Hrušky
Výborné jídlo, lze takto upravit i vepřové plátky, jen nezapomeňte na pěkně tučnou smetanu, žádné light šunty! Pod maso přidat na kolečka cibuli je také velmi chutné.
Anonymní uživatel
st 20. 1. 2016
Ultrakřehké smetanové kuře za 30 minut podle Ládi Hrušky
Recept jsem vyzkoušela a je opravdu jednoduchý a rychlý. Pekla jsem v uzavřené zapékací míse 40min při 250°C. Poté jsem dopékala 5min při 200°C bez poklopu. Recept je báječný a mohu doporučit.
Anonymní uživatel
út 21. 2. 2017
Ultrakřehké smetanové kuře za 30 minut podle Ládi Hrušky
Také jsem pekla delší dobu.