Univerzální odpalované těsto

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
525 mg
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu v kastrůlku přivedeme k varu. Přidáme sůl, 200 g na kousky nakrájeného másla a opět přivedeme k varu. Vsypeme mouku a metlou za stálého míchání, při nízké teplotě, rychle mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny a dno kastrůlku. Těsto má být také hladké.
  • 2
    Vařečkou ještě těsto mícháme 3-4 minuty, aby vznikla koule a na dně kastrůlku bílý povlak.
  • 3
    Teplé těsto přeložíme do studené nádoby, kde ho mícháním mírně vychladíme. Postupně přidáváme po 1 vejci až vypracujeme hladké a lesklé těsto.
  • 4
    Hotovým těstem naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou. Cukrářským sáčkem na, zbylým máslem vymazaném, plechu tvarujeme různé tvary podle toho, co budeme péct. Plech vkládáme do předehřáté trouby a pečeme při 180-200°C teplotě 25-30 minut. Teplota a doba pečení hodně záleží na velikosti tvaru a druhu pečiva.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.