Univerzální odpalované těsto
75 min.
Ingredience
- 5decilitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 250gramůMáslo čerstvé
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 12kusůVejce slepičí
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
525 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Vodu v kastrůlku přivedeme k varu. Přidáme sůl, 200 g na kousky nakrájeného másla a opět přivedeme k varu. Vsypeme mouku a metlou za stálého míchání, při nízké teplotě, rychle mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny a dno kastrůlku. Těsto má být také hladké.
- 2Vařečkou ještě těsto mícháme 3-4 minuty, aby vznikla koule a na dně kastrůlku bílý povlak.
- 3Teplé těsto přeložíme do studené nádoby, kde ho mícháním mírně vychladíme. Postupně přidáváme po 1 vejci až vypracujeme hladké a lesklé těsto.
- 4Hotovým těstem naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou. Cukrářským sáčkem na, zbylým máslem vymazaném, plechu tvarujeme různé tvary podle toho, co budeme péct. Plech vkládáme do předehřáté trouby a pečeme při 180-200°C teplotě 25-30 minut. Teplota a doba pečení hodně záleží na velikosti tvaru a druhu pečiva.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.