Upakra - sladké taštičky s mandlemi
30 min.
Ingredience
- Na posypání taštiček
- 100gramůMandle
- 3lžíceCukr krupice
- Na posypání válu
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceOlej slunečnicový
- Těsto
- 230gramůMáslo čerstvé
- 3gramyCukr krupice
- 100gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 2gramyMouka pšeničná hladká T 650
- 3decilitryVoda pitná
- 100gramůMandle
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
52 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku přivedeme k varu 2 - 3 dl vody, vložíme mandle a povaříme je cca minutu. Poté je scedíme a oloupeme. Z vychladlých mandlí dvě třetiny pokrájíme na drobno, vsypeme do misky a smícháme s hrubým krystalovým cukrem. Zbylou třetinu mandlí pomeleme na masovém strojku. Do mísy vložíme měkké máslo s cukrem, vyšleháme do pěny, poté přimícháme kukuřičnou mouku (Maizenu), hladkou mouku, pomleté mandle a těsto dobře vypracujeme. Musí být hladké a vláčné. Zabalíme ho do potravinářské fólie a odložíme na 30 minut do chladničky.
- 2Těsto položíme na pomoučený vál a vytvoříme z něj 2 - 3 mm silný plát. Kulatou formičkou o průměru 4 až 5 cm vykrajujeme placičky. Do každé položíme na střed celou loupanou mandli. Těsto přehneme přes mandli do dvou třetin. Taštičky přeneseme na plech vytřený olejem. Taštičky potřeme rozšlehaným vejcem, celé posypeme krystalovým cukrem s mandlemi a dáme péct do trouby, předehřáté na 200°C. Pečeme do zlatohněda, přibližně 10 minut. Vychladlé taštičky položíme na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.