Urnská sýrová polévka

50 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
580 mg
Cukr
171 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do zpěněného tuku nasypeme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou po odstavení z ohně zalijeme vodou. Po rovnoměrném rozmíchání jíšky do vody opět dáme na plotnu a za stálého míchání povaříme.
  • 2
    Osolíme, přidáme kmín, strouhaný muškátový oříšek a polévku za občasného míchání vaříme na mírném ohni asi 30 minut.
  • 3
    Před podáváním na talíře nasypeme nastrouhaný sýr a do něj vmícháme zahřáté mléko.
  • 4
    Na takto připravené talíře nalijeme polévku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.