Urnská sýrová polévka
50 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 100gramůSýr Čedar
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
580 mg
Cukr
171 mg
Postup přípravy
- 1Do zpěněného tuku nasypeme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou po odstavení z ohně zalijeme vodou. Po rovnoměrném rozmíchání jíšky do vody opět dáme na plotnu a za stálého míchání povaříme.
- 2Osolíme, přidáme kmín, strouhaný muškátový oříšek a polévku za občasného míchání vaříme na mírném ohni asi 30 minut.
- 3Před podáváním na talíře nasypeme nastrouhaný sýr a do něj vmícháme zahřáté mléko.
- 4Na takto připravené talíře nalijeme polévku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.