Ušalbit, arménské mandlové pečivo

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
6 g
Cukr
68 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Půl kilogramu mandlí spaříme a oloupeme, 400 g nastrouháme a zbytek rozdělíme na půlky. Z bílků ušleháme sníh.
  • 2
    Do 100 ml horké vody nasypeme cukr, přidáme ušlehané bílky a nastrouhané mandle. Hmotu zahříváme 15 minut při teplotě 40°C, dokud se cukr nerozpustí. Pak sejmeme z ohně, necháme vychladnout a postupně za stálého míchání přidáváme hladkou mouku. Pak mícháme ještě asi 10 minut.
  • 3
    Cukrářským kornoutem stříkáme na plech s pečícím papírem malé placičky, do středu každé položíme půlku oloupané mandle. Pečeme asi půl hodiny na velmi slabém ohni.
  • 4
    Mezitím z 6 lžic moučkového cukru a 3 lžic horké vody utřeme cukrovou polevu.
  • 5
    Hotové vychladlé sušenky potřeme cukrovou polevou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.