Ušalbit, arménské mandlové pečivo
70 min.
Ingredience
- 500gramůMandle
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 120mililitrůVoda pitná
- 600gramůCukr krupice
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 6lžicCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
6 g
Cukr
68 g
Postup přípravy
- 1Půl kilogramu mandlí spaříme a oloupeme, 400 g nastrouháme a zbytek rozdělíme na půlky. Z bílků ušleháme sníh.
- 2Do 100 ml horké vody nasypeme cukr, přidáme ušlehané bílky a nastrouhané mandle. Hmotu zahříváme 15 minut při teplotě 40°C, dokud se cukr nerozpustí. Pak sejmeme z ohně, necháme vychladnout a postupně za stálého míchání přidáváme hladkou mouku. Pak mícháme ještě asi 10 minut.
- 3Cukrářským kornoutem stříkáme na plech s pečícím papírem malé placičky, do středu každé položíme půlku oloupané mandle. Pečeme asi půl hodiny na velmi slabém ohni.
- 4Mezitím z 6 lžic moučkového cukru a 3 lžic horké vody utřeme cukrovou polevu.
- 5Hotové vychladlé sušenky potřeme cukrovou polevou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.