Ústřice a škeble ve skořápkách
25 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 24kusůÚstřice
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePomerančová šťáva
- 1lžíceVíno bílé
- 55gramůMáslo čerstvé
- 500gramůŠkeble čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
25 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
58 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zahradní gril rozehřejeme.
- 2Na mřížku položíme ústřice a škeble. 5 minut grilujeme, dokud se škeble neotevřou a ústřice neohřejí. Neotevřené škeble vyhodíme.
- 3Do hrnce se silným dnem vložíme máslo, petržel, pomerančovou šťávu, citronovou šťávu a víno.
- 4Hrnec postavíme na gril a 2 minuty vaříme za stálého míchání, dokud nezačne bublat.
- 5Ústřice a škeble rozložíme na mísu, pokapeme máslovou směsí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.