Ústřice s cuketami
45 min.
Ingredience
- 12kusůÚstřice
- 2kusyCuketa
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř cayenský
- 80gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 1litrVoda pitná
- 1hrstChaluha
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
463 mg
Cukr
471 mg
Postup přípravy
- 1Ústřice omyjeme pod tekoucí vodou a špachtlí oškrábeme veškerý písek. Vhodným nožem otevřeme, scedíme a tekutinu uschováme. Odstraníme případná zrnka písku uvnitř a vyjmeme ústřice ze skořápek. Dvanáct spodních polovin skořápek narovnáme na servírovací mísu pokrytou chaluhami.
- 2Cukety omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na cca 1 minutu dáme do vařící vody, scedíme a osušíme. Do pánvičky nalijeme tekutinu z ústřic, kterou jsme dali stranou. Polovinu vyvaříme. Vmícháme smetanu, přidáme sůl a cayenský pepř. Vše prohřejeme a přimícháme citronovou šťávu. Přidáme ústřice a necháme 30 sekund povařit.
- 3Do nepřilnavé pánve vložíme máslo a 1-2 minuty na něm smažíme kolečka cuket. Ústřice vyjmeme, rozdělíme do skořápek, které jsme si na servírovací míse s chaluhami odložili stranou, posypeme kolečky cuket a přelijeme uvařenou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.