Ústřice se šampaňským a smetanou

45 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
652 mg
Cukr
121 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na silnější kus látky položíme naplocho ústřici.
  • 2
    Obalíme si ruku látkou a do ústřice vsuneme mezi obě poloviny skořápky nůž. Opatrně, abychom se nepořezali, postupujeme s nožem po obvodu, až se skořápka otevře.
  • 3
    Vyjmeme lžičkou ústřici a šťávu přelijeme do hrnce.
  • 4
    Polovinu z 12 skořápek očistíme, zbavíme svalstva a necháme oschnout. Vložíme do zapékací mísy vyložené alobalem, aby se nepřeklápěly.
  • 5
    Přivedeme k varu šťávu z ústřic a vložíme do ní na 60 sekund ústřice, aby ztuhly a poté odstavíme.
  • 6
    Přilijeme šampaňské a 2 minuty vaříme, dokud se část nevypaří.
  • 7
    Odstavíme hrnec a přimícháme máslo, smetanu a opepříme.
  • 8
    Rozpálíme na vysokou teplotu gril.
  • 9
    Povaříme 3 minuty v hrnci špenát, aby povadl. Vymačkáme z něj vodu a rozdělíme do skořápek.
  • 10
    Navrch položíme ústřici, zalijeme trochou omáčky a minutu grilujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.