Ústřice se šampaňským a smetanou
45 min.
Ingredience
- 115gramůŠpenát listový čerstvý
- 12kusůÚstřice
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceVíno šumivé (sekt)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
652 mg
Cukr
121 mg
Postup přípravy
- 1Na silnější kus látky položíme naplocho ústřici.
- 2Obalíme si ruku látkou a do ústřice vsuneme mezi obě poloviny skořápky nůž. Opatrně, abychom se nepořezali, postupujeme s nožem po obvodu, až se skořápka otevře.
- 3Vyjmeme lžičkou ústřici a šťávu přelijeme do hrnce.
- 4Polovinu z 12 skořápek očistíme, zbavíme svalstva a necháme oschnout. Vložíme do zapékací mísy vyložené alobalem, aby se nepřeklápěly.
- 5Přivedeme k varu šťávu z ústřic a vložíme do ní na 60 sekund ústřice, aby ztuhly a poté odstavíme.
- 6Přilijeme šampaňské a 2 minuty vaříme, dokud se část nevypaří.
- 7Odstavíme hrnec a přimícháme máslo, smetanu a opepříme.
- 8Rozpálíme na vysokou teplotu gril.
- 9Povaříme 3 minuty v hrnci špenát, aby povadl. Vymačkáme z něj vodu a rozdělíme do skořápek.
- 10Navrch položíme ústřici, zalijeme trochou omáčky a minutu grilujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.