Ústřice se smetanou a šampaňským

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
652 mg
Cukr
121 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Silnější kus látky si položíme na stůl a něj naplocho položíme ústřici. Obalíme si látkou ruku a do ústřice vložíme mezi obě poloviny skořápky nůž. Nožem postupujeme po obvodu velmi opatrně, uvolňujeme svaly, až se skořápka otevře. Ústřici vyjmeme lžičkou a šťávu přelijeme do hrnce. Polovinu z 12 skořápek očistíme, zbavíme svalstva, řádně omyjeme a necháme oschnout. Vložíme je do žáruvzdorného pekáče vyloženého zmačkaným alobalem, aby se nepřeklápěly.
  • 2
    Přivedeme k varu šťávu z ústřic a vložíme do ní na 60 vteřin ústřice, aby ztuhly. Poté sejmeme ze sporáku. Přidáme šampaňské a dvě minuty vaříme, dokud se část nevypaří. Hrnec sundáme ze sporáku a přimícháme máslo, smetanu a opepříme.
  • 3
    Na vysokou teplotu rozpálíme gril. Povaříme v hrnci 3 minuty špenát, aby mírně povadl. Vymačkáme přebytečnou vodu a rozdělíme do skořápek. Navrch dáme ústřici, zalijeme omáčkou a minutu grilujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.