Uvařené preclíky
60 min.
Ingredience
- 30dekagramůMouka polohrubá
- 3špetkySůl
- 2dekagramyDroždí
- 4dekagramyMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 3dekagramyMák mletý
- 1špetkaZázvor mletý
- 0,13litrMléko polotučné
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
50 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme prosátou mouku, sůl, strouhaný zázvor a citronovou kůru. Přilijeme vykynutý kvásek a vlažné mléko se žloutkem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme vykynout. Těsto krájíme na kousky, ze kterých tvarujeme válečky. Ty zamotáme do tvaru preclíků a dáváme je do vroucí vody. Až vyplavou, vyndáme je a posypeme mákem a solí. Vložíme je do trouby, kde preclíky zprudka upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.