Uzbecká cibulová polévka se skopovým masem
90 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 200mililitrůMléko polotučné
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkySůl
- 35gramůDroždí
- 500gramůSkopová plec
- 3kusyRajčata
- 1,5kilogramyCibule
- 3litryVoda pitná
- 4kusyBobkový list
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 150gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
54 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Před vařením polévky připravíme přílohové placky: z 500 g hrubé mouky, 200 ml mléka, 3 lžic rozehřátého másla, lžičky cukru, půl lžičky soli a 35 g droždí vypracujeme těsto, necháme půl hodiny vykynout, poté ho rozdělíme na díly o velikosti tenisového míčku, které rozválíme na placky o síle 5 - 7 mm. Placky v teple necháme ještě chvíli kynout, poté je potřeme rozpuštěným máslem a ve středně vyhřáté troubě na plechu upečeme do zlatova.
- 2Během kynutí těsta a při pečení začneme připravovat polévku: skopovou plec rozkrájíme na kostičky, rajčata na čtvrtky a cibuli rozsekáme nadrobno.
- 3Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájené maso i rajčata s cibulí, vše osolíme a za častého míchání přibližně 20 minut opékáme. Poté směs zalijeme třemi litry vařící vody a na mírném ohni vaříme asi půl hodiny.
- 4Když je maso měkké, přidáme bobkový list, sladkou papriku, lístky čerstvého koriandru, necháme přejít var a přikryté necháme 10 minut odstát.
- 5Polévku podáváme s plackami, rozlámanými přímo do talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.