Uzená krkovice se švestkovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 40gramůŠvestky sušené
- 3špetkySkořice mletá
- 4špetkySůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 80gramůPovidla švestková
- 400gramůUzená vepřová krkovička
- 35gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
41 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme uzenou krkovici doměkka.
- 2Rozvaříme si švestková povidla se sušenými švestkami, které jsme již dříve namočili. Švestky by měly zůstat celé, aby z nich nevypadly pecky.
- 3Připravíme si světlou máslovou jíšku a zahustíme jí povidla. Přilijeme dle potřeby vývar z uzeného masa. Ochutíme skořicí a cukrem.
- 4Vařenou krkovici naporcujeme a poléváme omáčkou, ve které máme sušené švestky.
- 5K příloze podáváme bramborový či kynutý knedlík.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.