Uzená krkovice se švestkovou omáčkou

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
41 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme uzenou krkovici doměkka.
  • 2
    Rozvaříme si švestková povidla se sušenými švestkami, které jsme již dříve namočili. Švestky by měly zůstat celé, aby z nich nevypadly pecky.
  • 3
    Připravíme si světlou máslovou jíšku a zahustíme jí povidla. Přilijeme dle potřeby vývar z uzeného masa. Ochutíme skořicí a cukrem.
  • 4
    Vařenou krkovici naporcujeme a poléváme omáčkou, ve které máme sušené švestky.
  • 5
    K příloze podáváme bramborový či kynutý knedlík.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.