Uzená krkovička s mandlovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 600gramůUzená vepřová krkovička
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 5gramůPepř bílý
- 30gramůMandle
- 50gramůKřen
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
50 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
195 mg
Postup přípravy
- 1Uzenou krkovičku vložíme do hrnce s vodou a vaříme asi 15 minut, potom vodu slijeme, dáme novou a dovaříme maso doměkka. V rendlíku usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem(asi 2 dl) z uzeného, opepříme a necháme povařit. Zalijeme smetanou, přidáme nastrouhaný křen a nasekané mandle a už jen velmi krátce povaříme. Vařenou krkovičku necháme okapat na cedníku, nakrájíme na plátky a podáváme s hotovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.