Uzená ryba na finský způsob

35 min.
Finsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
87 g
Tuky
23 g
Vápník
30 mg
Železo
4 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tučnou mořskou rybu nebo filety z ryb (např. tuňák, losos, kapr, úhoř, aj.) vykucháme, omyjeme, odřízneme hlavu, ploutve i ocas. Rozřežeme ji na "podkovy", osolíme každý kousek a dobře zabalíme do pergamenového papíru, který potřeme olejem. Poté rybu ještě zabalíme do 3 - 4 archů silného balícího papíru (bez potisku). Zabalenou rybu vložíme do horkého popela a necháme balící papír pomalu doutnat. Když doutnání prostoupí až k pergamenovému papíru, vybereme opatrně rybu z popela, rozbalíme a podáváme na papírových táckách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.