Uzená treska s mrkví
45 min.
Ingredience
- Ochucená mrkev
- 1kilogramMrkev kořen
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1,5lžíceCukr krupice
- Petrželové máslo
- 2lžícePetržel kudrnka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- Pikantní hořčice
- Smažená ryba
- 600gramůTreska uzená
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
28 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V misce vymícháme práškovou hořčici s olivovým olejem a octem. Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a velmi drobně pokrájíme. V druhé misce vymícháme změklé máslo s citrónovou šťávou a petrželkou. Máslo zformujeme do tvaru krychličky a dáme do chladničky zatuhnout. Očistíme a omyjeme mrkev, drobně ji pokrájíme a v míse ochutíme citrónovou šťávou i cukrem.
- 2Uzenou tresku nakrájíme na plátky asi 1 -1,5 cm silné. V pánvi rozpálíme olej a tresku osmažíme z každé strany do zlatova. Vyjmeme ji z omastku a rozložíme na talíře. Potřeme pikantní hořčicí, na každý plátek ryby položíme plátek petrželkového másla, kolem ryby poklademe nastrouhanou mrkev a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.