Uzené klobásy pečené na víně a kyselém zelí
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyBobkový list
- 8kusůKlobása uzená
- 0,5litrVíno bílé
- 1kilogramZelí bílé - sterilizované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
24 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sterilované kyselé zelí scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané zelí rozprostřeme na dno žáruvzdorné mísy nebo pekáče, dáme na něj bobkové listy a podélně nakrájené klobásy. Vše opepříme, zalijeme vínem a na ohni víno přivedeme k varu. Pak mísu nebo pekáč přikryjeme a dáme na 30 minut do trouby, předehřáté na 200°C.
- 2Pečené klobásy se zelím rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.