Uzené maso dušené na pivu
90 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová uzená plec
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 300mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1kusCibule
- 250mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
33 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
382 mg
Cukr
875 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle, zaprášíme chilli kořením. Přidáme maso vcelku, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. V rendlíku maso obracíme a podle potřeby podlijeme horkou vodou.
- 2Měkké maso vyjmeme na talíř, šťávu zredukujeme. Mírně zchladlé maso naporcujeme a podáváme s vydušenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.