Uzené maso dušené na pivu

90 min.
Evropa

Ingredience

      • 1kilogramVepřová uzená plec
      • 2stroužkyČesnek
      • 2lžíceSádlo vepřové škvařené
      • 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
      • 300mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
      • 1kusCibule
      • 250mililitrůVoda pitná
      • 0,5lžičkaChilli koření mleté
    Počet porcí:
    5

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    467 kcal
    Bílkoviny
    33 g
    Tuky
    33 g
    Sacharidy
    9 g
    Vláknina
    382 mg
    Cukr
    875 mg
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle, zaprášíme chilli kořením. Přidáme maso vcelku, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. V rendlíku maso obracíme a podle potřeby podlijeme horkou vodou.
    • 2
      Měkké maso vyjmeme na talíř, šťávu zredukujeme. Mírně zchladlé maso naporcujeme a podáváme s vydušenou šťávou.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.