Uzené rizoto se slunečnicovými semínky
30 min.
Ingredience
- 40gramůSlunečnice - semena
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 80gramůSýr Provola
- 300gramůRýže loupaná
- 30mililitrůOlej olivový
- 1hrstDatle sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Cukr
262 mg
Postup přípravy
- 1Rýži opražíme cca 1min v hrnci na rozehřátém oleji.
- 2Poté postupně přiléváme vroucí vývar a vaříme cca 18min. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci.
- 3Mezitím krátce orestujeme na teflonové pánvi slunečnicová semínka a sušené datle.
- 4Hotovu rýži smícháme se sýrem nakrájeným na kostičky a datlemi. Rozdělíme na talíře, posypeme slunečnicovými semínky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.