Uzvar, ukrajinský kompot ze sušeného ovoce
30 min.
Ingredience
- 40gramůHrušky sušené
- 40gramůVišně sušené bez pecky
- 50gramůKřížaly (sušená jablka)
- 50gramůŠvestky sušené vypeckované
- 30gramůHrozinky
- 0,5litrVoda pitná
- 80gramůMed včelí
- 0,5lžičkaHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 100gramůCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
48 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
7 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Sušené ovoce dobře omyjeme, větší kusy překrájíme, zalijeme 0,5 l vody a necháme ho nejméně 2 hodiny namočené.
- 2Potom k němu přidáme hřebíček a kousek skořicové kůry a pod pokličkou na mírném ohni vaříme. Když ovoce změkne, přidáme k němu cukr a med, znovu uvedeme do varu, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- 3Vychladlý hustý uzvar ochutíme citronovou šťávou, rozdělíme do kompotových misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.