Uzvar, ukrajinský kompot ze sušeného ovoce

30 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
48 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
7 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené ovoce dobře omyjeme, větší kusy překrájíme, zalijeme 0,5 l vody a necháme ho nejméně 2 hodiny namočené.
  • 2
    Potom k němu přidáme hřebíček a kousek skořicové kůry a pod pokličkou na mírném ohni vaříme. Když ovoce změkne, přidáme k němu cukr a med, znovu uvedeme do varu, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  • 3
    Vychladlý hustý uzvar ochutíme citronovou šťávou, rozdělíme do kompotových misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.