Vafle cappuccinové

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 60gramůMáslo čerstvé
    • 40gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
    • 2kusyVejce slepičí
    • 1špetkaSůl
    • 200gramůMouka pšeničná hladká
    • 125mililitrůMléko polotučné
    • 5gramůDroždí
    • 35gramůCappuccino instantní
    • 75gramůJogurt bílý
    • 30gramůCukr moučkový
    • 40gramůČokoláda hořká
    • 120gramůŠlehačka ve spreji
    • 10gramůTuk
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
843 mg
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a dáme na teplé místo vzejít.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, vanilkový cukr, sůl, přidáme máslo, vejce a vypracujeme těsto. Jednu porci instantní kávy cappuccino rozkvedláme v jogurtu, přisypeme moučkový cukr a vše přimícháme do těsta. Nakonec do těsta zapracujeme kvásek a necháme chvilku kynout.
  • 3
    Vaflovač potřeme tukem a postupně pečeme z těsta křupavé vafle. Rozdělíme je na porce, upravíme na talířky a ozdobíme šlehačkou s čokoládovými hoblinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.