Vafle cappuccinové
30 min.

Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 125mililitrůMléko polotučné
- 5gramůDroždí
- 35gramůCappuccino instantní
- 75gramůJogurt bílý
- 30gramůCukr moučkový
- 40gramůČokoláda hořká
- 120gramůŠlehačka ve spreji
- 10gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
843 mg
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a dáme na teplé místo vzejít.
- 2Do mísy nasypeme mouku, vanilkový cukr, sůl, přidáme máslo, vejce a vypracujeme těsto. Jednu porci instantní kávy cappuccino rozkvedláme v jogurtu, přisypeme moučkový cukr a vše přimícháme do těsta. Nakonec do těsta zapracujeme kvásek a necháme chvilku kynout.
- 3Vaflovač potřeme tukem a postupně pečeme z těsta křupavé vafle. Rozdělíme je na porce, upravíme na talířky a ozdobíme šlehačkou s čokoládovými hoblinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.