Vafle jogurtové pikantní

40 min.

Ingredience

    • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř bílý
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 5decilitrůJogurt bílý
    • 1kusVejce slepičí
    • 100gramůDýňová semínka
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 120gramůSýr Niva (Rokfór)
    • 150gramůMáslo arašídové
    • 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
50 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku s kypřicím práškem, solí, pepřem a mletou paprikou prosejeme do misky, přidáme vejce, dvě lžíce oleje, vlijeme jogurt. Šlehačem všechny suroviny v misce vyšleháme do hladkého těsta. Potom vsypeme dýňová semínka, vařečkou zamícháme, misku s těstem přikryjeme a na 10 minut necháme odležet.
  • 2
    Formu na pečení vaflí mírně vymažeme olejem, rozpálíme, nalijeme přiměřeně těsta, vafli opékáme do zlatova. V pečení pokračujeme, než spotřebujeme všechno těsto v misce. Připravené vafle udržujeme teplé.
  • 3
    Podle porcí je rozdělíme na talíře, na každou položíme lžíci teplého arašídového másla, na máslo rozdrobený sýr a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.