Vafle jogurtové pikantní
40 min.
Ingredience
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 5decilitrůJogurt bílý
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůDýňová semínka
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůSýr Niva (Rokfór)
- 150gramůMáslo arašídové
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
50 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mouku s kypřicím práškem, solí, pepřem a mletou paprikou prosejeme do misky, přidáme vejce, dvě lžíce oleje, vlijeme jogurt. Šlehačem všechny suroviny v misce vyšleháme do hladkého těsta. Potom vsypeme dýňová semínka, vařečkou zamícháme, misku s těstem přikryjeme a na 10 minut necháme odležet.
- 2Formu na pečení vaflí mírně vymažeme olejem, rozpálíme, nalijeme přiměřeně těsta, vafli opékáme do zlatova. V pečení pokračujeme, než spotřebujeme všechno těsto v misce. Připravené vafle udržujeme teplé.
- 3Podle porcí je rozdělíme na talíře, na každou položíme lžíci teplého arašídového másla, na máslo rozdrobený sýr a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.