Vafle plněné Nivou

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
42 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
613 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosejeme do vhodné misky, přidáme rozdrobené droždí, promícháme, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, vlijeme mléko a dvě lžíce oleje. Všechny suroviny vyšleháme do hladké hmoty, misku přiklopíme a těsto necháme 5 minut odležet.
  • 2
    Vaflovou pečicí formu vymažeme trochou oleje, dobře rozehřejeme, nalijeme přiměřeně těsto, které opékáme, aby nám vznikla křupavá vafle. Pečeme do té doby, než spotřebujeme všechno. Hotové vafle udržujeme do dalšího použití teplé.
  • 3
    Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, rozkvedláme spolu se solí a pepřem. Na každou teplou vafli položíme plátek šunky, sýr, přiklopíme druhou vaflí, obalíme v připravených vajíčkách a v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách do zlatova.
  • 4
    Připravené vafle rozdělíme podle porcí na talíře, přidáme tatarskou omáčku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.