Vafle plněné Nivou
40 min.
Ingredience
- 30gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř bílý
- Náplň
- 200gramůŠunka dušená
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 200gramůSýr Niva (Rokfór)
- 150gramůOmáčka tatarská
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
42 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
613 mg
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme do vhodné misky, přidáme rozdrobené droždí, promícháme, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, vlijeme mléko a dvě lžíce oleje. Všechny suroviny vyšleháme do hladké hmoty, misku přiklopíme a těsto necháme 5 minut odležet.
- 2Vaflovou pečicí formu vymažeme trochou oleje, dobře rozehřejeme, nalijeme přiměřeně těsto, které opékáme, aby nám vznikla křupavá vafle. Pečeme do té doby, než spotřebujeme všechno. Hotové vafle udržujeme do dalšího použití teplé.
- 3Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, rozkvedláme spolu se solí a pepřem. Na každou teplou vafli položíme plátek šunky, sýr, přiklopíme druhou vaflí, obalíme v připravených vajíčkách a v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách do zlatova.
- 4Připravené vafle rozdělíme podle porcí na talíře, přidáme tatarskou omáčku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.