Vafle s anglickou slaninou

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1006 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
59 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
3 g
Cukr
275 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky prosejeme mouku, kypřící prášek, přidáme sůl, rozklepneme celé vejce, dvě lžíce oleje, nakonec vlijeme mléko a vše vyšleháme na hladké těsto. Nádobu s těstem přikryjeme a na 5 minut necháme odpočinout.
  • 2
    Vaflovou formu potřeme trochou oleje, rozehřejeme, nalijeme do ní přiměřené množství těsta a vafli pečeme dorůžova. V pečení pokračujeme do skončení těsta, vafle do dalšího použití udržujeme teplé.
  • 3
    Tenké plátky anglické slaniny položíme na rozpálenou pánev a opečeme ji do křupava, po upečení každý plátek posypeme mletou paprikou.
  • 4
    Hotové vafle rozdělíme na talíře, na ně naaranžujeme opečené plátky slaniny, každou porci posypeme jemně nastrouhaným sýrem, pokapeme ostrým kečupem a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.