Vafle s anglickou slaninou
40 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 4decilitryMléko plnotučné
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 200gramůAnglická slanina
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 100gramůKečup ostrý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1006 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
59 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
3 g
Cukr
275 mg
Postup přípravy
- 1Do misky prosejeme mouku, kypřící prášek, přidáme sůl, rozklepneme celé vejce, dvě lžíce oleje, nakonec vlijeme mléko a vše vyšleháme na hladké těsto. Nádobu s těstem přikryjeme a na 5 minut necháme odpočinout.
- 2Vaflovou formu potřeme trochou oleje, rozehřejeme, nalijeme do ní přiměřené množství těsta a vafli pečeme dorůžova. V pečení pokračujeme do skončení těsta, vafle do dalšího použití udržujeme teplé.
- 3Tenké plátky anglické slaniny položíme na rozpálenou pánev a opečeme ji do křupava, po upečení každý plátek posypeme mletou paprikou.
- 4Hotové vafle rozdělíme na talíře, na ně naaranžujeme opečené plátky slaniny, každou porci posypeme jemně nastrouhaným sýrem, pokapeme ostrým kečupem a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.