Vafle s broskvovým kompotem

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 125gramůMáslo čerstvé
    • 40gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
    • 3kusyVejce slepičí
    • 500mililitrůMléko polotučné
    • 250gramůMouka pšeničná hladká
    • 10gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 1špetkaSůl
    • 10gramůTuk
    • 150gramůKompot broskvový
    • 50mililitrůLikér broskvový
    • 20gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
36 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
543 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vložíme máslo, přisypeme vanilkový cukr a vyšleháme. Přidáme vejce, rozšleháme, přisypeme mouku, prášek do pečiva, špetku soli a přilijeme mléko.
  • 2
    Vypracujeme hladké těsto na vafle.
  • 3
    Přecedíme broskvový kompot, přilijeme k broskvím likér a necháme chvilku máčet. Potom vidličkou trochu rozmačkáme.
  • 4
    Vaflovač potřeme tukem a postupně z těsta pečeme křupavé vafle. Rozdělíme je na talířky, pomažeme broskvovou hmotou, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.