Vafle s broskvovým kompotem
30 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 3kusyVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 10gramůTuk
- 150gramůKompot broskvový
- 50mililitrůLikér broskvový
- 20gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
36 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
543 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme máslo, přisypeme vanilkový cukr a vyšleháme. Přidáme vejce, rozšleháme, přisypeme mouku, prášek do pečiva, špetku soli a přilijeme mléko.
- 2Vypracujeme hladké těsto na vafle.
- 3Přecedíme broskvový kompot, přilijeme k broskvím likér a necháme chvilku máčet. Potom vidličkou trochu rozmačkáme.
- 4Vaflovač potřeme tukem a postupně z těsta pečeme křupavé vafle. Rozdělíme je na talířky, pomažeme broskvovou hmotou, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.