Vafle s cibulí
40 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 4decilitryMléko plnotučné
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 300gramůCibule červená
- 300gramůHrušky
- 60gramůCukr třtinový
- 1decilitrPomerančová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
38 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
7 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Máslo v malé skleněné misce roztopíme v mikrovlnné troubě, potom necháme vychladnout. Cibuli spolu s hruškami oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Hrušky odložíme do dalšího použití stranou a cibuli v pánvi se dvěma lžícemi rozpáleného oleje a cukrem za občasného míchání opékáme přibližně 20 minut, do měkka a do zlatova. K cibuli přidáme připravené hrušky, zalijeme pomerančovou šťávou a směs zahříváme dalších 15 minut. Odstavíme, necháme vychladnout.
- 2Hladkou mouku a kypřicí prášek vsypeme do vhodné nádoby, přilijeme rozpuštěné máslo, vlijeme mléko, podle vlastní chuti osolíme, těsto šleháme na středně hustou a hladkou hmotu, kterou necháme 5 minut odpočinout.
- 3Vaflovou formu mírně potřeme olejem, zahřejeme, nalijeme dostatečné množství těsta a vafli opékáme do růžova. Pečení opakujeme, dokud nedojde vaflové těsto.
- 4Hotové vafle rozdělíme podle porci na talíře, posypeme připravenou cibulovou směsi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.