Vafle s cibulí

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
38 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
7 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo v malé skleněné misce roztopíme v mikrovlnné troubě, potom necháme vychladnout. Cibuli spolu s hruškami oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Hrušky odložíme do dalšího použití stranou a cibuli v pánvi se dvěma lžícemi rozpáleného oleje a cukrem za občasného míchání opékáme přibližně 20 minut, do měkka a do zlatova. K cibuli přidáme připravené hrušky, zalijeme pomerančovou šťávou a směs zahříváme dalších 15 minut. Odstavíme, necháme vychladnout.
  • 2
    Hladkou mouku a kypřicí prášek vsypeme do vhodné nádoby, přilijeme rozpuštěné máslo, vlijeme mléko, podle vlastní chuti osolíme, těsto šleháme na středně hustou a hladkou hmotu, kterou necháme 5 minut odpočinout.
  • 3
    Vaflovou formu mírně potřeme olejem, zahřejeme, nalijeme dostatečné množství těsta a vafli opékáme do růžova. Pečení opakujeme, dokud nedojde vaflové těsto.
  • 4
    Hotové vafle rozdělíme podle porci na talíře, posypeme připravenou cibulovou směsi a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.