Vafle s citrónovou kůrou

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1262 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
100 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr smícháme s 30 ml vody a necháme svařit v hustý sirup. Do sirupu zamícháme šťávu z citronu a pomeranče. Necháme na teplém místě. Mouku smícháme se špetkou soli, rozpuštěným máslem, žloutky a mlékem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, ten vmícháme opatrně do těsta.
  • 2
    Vaflovač necháme rozpálit, potřeme olejem a ihned smažíme vafle.
  • 3
    Hotové vafle podáváme polité sirupem a posypané strouhanou pomerančovou a citronovou kůrou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.