Vafle s citrónovou kůrou
60 min.
Ingredience
- 70gramůCukr krupice
- 1kusCitrony
- 1kusPomeranče
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůOlej stolní
- 275gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1262 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
100 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Cukr smícháme s 30 ml vody a necháme svařit v hustý sirup. Do sirupu zamícháme šťávu z citronu a pomeranče. Necháme na teplém místě. Mouku smícháme se špetkou soli, rozpuštěným máslem, žloutky a mlékem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, ten vmícháme opatrně do těsta.
- 2Vaflovač necháme rozpálit, potřeme olejem a ihned smažíme vafle.
- 3Hotové vafle podáváme polité sirupem a posypané strouhanou pomerančovou a citronovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.