Vafle s hnědou a bílou čokoládou

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůČokoláda hořká
    • 100gramůČokoláda bílá
    • 20mililitrůCitronová šťáva
    • 50gramůCukr moučkový
    • 10gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 125gramůMáslo čerstvé
    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 150gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 5gramůSkořice mletá
    • 1špetkaSůl
    • 3kusyVejce slepičí
    • 15gramůTuk
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vložíme máslo, přisypeme cukr a vyšleháme, přidáme vejce, opět vyšleháme. Přisypeme mouku, přášek do pečiva, skořici, sůl, přilijeme mléko, citronovou šťávu a vypracujeme těsto. Vaflovač potřeme tukem, z těsta postupně pečeme vafle. Necháme je vychladnout.
  • 2
    Každou čokoládu zvlášť nalámeme do kovových misek, vložíme do horké vodní lázně a necháme roztavit. Pomocí kávové lžičky tvoříme na vaflích střídavě bílé a hnědé čtverečky jako na šachovnici.
  • 3
    Takto ozdobené vafle upravíme na servírovací tác, před podáváním dáme na půl hodiny do lednice vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.