Vafle s hnědou a bílou čokoládou
30 min.
Ingredience
- 100gramůČokoláda hořká
- 100gramůČokoláda bílá
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůCukr moučkový
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 125gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůMléko polotučné
- 150gramůMouka pšeničná celozrnná
- 5gramůSkořice mletá
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 15gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Do misky vložíme máslo, přisypeme cukr a vyšleháme, přidáme vejce, opět vyšleháme. Přisypeme mouku, přášek do pečiva, skořici, sůl, přilijeme mléko, citronovou šťávu a vypracujeme těsto. Vaflovač potřeme tukem, z těsta postupně pečeme vafle. Necháme je vychladnout.
- 2Každou čokoládu zvlášť nalámeme do kovových misek, vložíme do horké vodní lázně a necháme roztavit. Pomocí kávové lžičky tvoříme na vaflích střídavě bílé a hnědé čtverečky jako na šachovnici.
- 3Takto ozdobené vafle upravíme na servírovací tác, před podáváním dáme na půl hodiny do lednice vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.