Vafle s jablkovým kompotem

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
43 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky našleháme s rozpuštěným máslem, mlékem, oloupanými nastrouhanými jablky a solí. Zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Těsto postupně lijeme do vaflovače, uzavřeme a vafle do zlatova upečeme.
  • 3
    Upečené vafle ozdobíme našlehanou smetanou a jablkovým kompotem, který jsme osladili skořicovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.