Vafle s jablkovým kompotem
30 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 130gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaCukr skořicový
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceMléko polotučné
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůJablka
- 400mililitrůKompot jablečný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
43 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Žloutky našleháme s rozpuštěným máslem, mlékem, oloupanými nastrouhanými jablky a solí. Zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto postupně lijeme do vaflovače, uzavřeme a vafle do zlatova upečeme.
- 3Upečené vafle ozdobíme našlehanou smetanou a jablkovým kompotem, který jsme osladili skořicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.