Vafle s jablky
30 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůMléko polotučné
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 10gramůTuk
- 400gramůJablka
- 80mililitrůLikér meruňkový
- 80gramůŠlehačka ve spreji
- 15gramůCukr vanilka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva, přidáme máslo, vejce, přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto na vafle.
- 2Vaflovač potřeme tukem a postupně z těsta pečeme křupavé vafle.
- 3Jablka oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na tenké plátky, zakápneme likérem, posypeme lžící vanilkového cukru a necháme odležet.
- 4Vafle rozdělíme na talířky, obložíme plátky jablek, pokapeme nálevem z jablek a ozdobíme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.