Vafle s jablky

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva, přidáme máslo, vejce, přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto na vafle.
  • 2
    Vaflovač potřeme tukem a postupně z těsta pečeme křupavé vafle.
  • 3
    Jablka oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na tenké plátky, zakápneme likérem, posypeme lžící vanilkového cukru a necháme odležet.
  • 4
    Vafle rozdělíme na talířky, obložíme plátky jablek, pokapeme nálevem z jablek a ozdobíme šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.