Vafle s melounem
28 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 125mililitrůMléko polotučné
- 5gramůDroždí
- 500gramůMeloun žlutý
- 10gramůTuk
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
48 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme na teplém místě vzejít.
- 2Do misy nasypeme mouku, cukr, sůl, přidáme vejce, máslo a vypracujeme těsto. Do těsta zapracujeme kvásek a necháme v teple vykynout. Meloun oloupeme, polovinu dužiny rozmixujeme s vanilkovým cukrem, druhou polovinu nakrájíme na ozdobné plátky.
- 3Vaflovač potřeme tukem a postupně upečeme křupavé vafle. Rozdělíme je na dezertní talířky, pomažeme melounovým pyré a ozdobíme plátky melounu. Pokapeme citronovou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.