Vafle s pomerančovou salsou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1046 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
43 g
Sacharidy
151 g
Vláknina
4 g
Cukr
64 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomerančová salsa: Pomeranče oloupeme, rozdělíme měsíčky od sebe, rozkrojíme je a dáme do misky. Šťávu z pomerančů nevyhazujeme. Do pánve nalijeme tři lžíce oleje, rozehřejeme, přidáme připravené pomeranče bez šťávy, přisypeme cukr a za častého mícháni pečeme přibližně 15 minut. Podle chuti přimícháme med, chilli koření, ocet, přilijeme pomerančovou šťávu a vše dusíme dalších 10 minut. Potom odstavíme a salsu necháme vychladnout.
  • 2
    Těsto: Do misky vylijeme mléko, přidáme vejce, teplé máslo, přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, vše šleháme do hladké hmoty, kterou necháme 5 minut stranou.
  • 3
    Formu na pečení vaflí mírně potřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme na ni dostatečné množství těsta a opékáme doměkka a zlatova. V postupu pečení pokračujeme, dokud máme těsto. Hotové vafle do dalšího použití udržujeme teplé.
  • 4
    Teplé vafle poklademe podle porcí na talíře, polijeme připravenou pomerančovou salsou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.