Vafle s pomerančovou salsou
40 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 1decilitrOlej slunečnicový
- Pomerančová salsa
- 200gramůPomeranče
- 150gramůCukr třtinový
- 5centilitrůBalsamico ocet
- 100gramůMed včelí
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1046 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
43 g
Sacharidy
151 g
Vláknina
4 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1Pomerančová salsa: Pomeranče oloupeme, rozdělíme měsíčky od sebe, rozkrojíme je a dáme do misky. Šťávu z pomerančů nevyhazujeme. Do pánve nalijeme tři lžíce oleje, rozehřejeme, přidáme připravené pomeranče bez šťávy, přisypeme cukr a za častého mícháni pečeme přibližně 15 minut. Podle chuti přimícháme med, chilli koření, ocet, přilijeme pomerančovou šťávu a vše dusíme dalších 10 minut. Potom odstavíme a salsu necháme vychladnout.
- 2Těsto: Do misky vylijeme mléko, přidáme vejce, teplé máslo, přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, vše šleháme do hladké hmoty, kterou necháme 5 minut stranou.
- 3Formu na pečení vaflí mírně potřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme na ni dostatečné množství těsta a opékáme doměkka a zlatova. V postupu pečení pokračujeme, dokud máme těsto. Hotové vafle do dalšího použití udržujeme teplé.
- 4Teplé vafle poklademe podle porcí na talíře, polijeme připravenou pomerančovou salsou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.