Vafle s tvarohem
40 min.
Ingredience
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 100gramůCukr třtinový
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Náplň
- 300gramůTvaroh měkký
- 100gramůCukr třtinový
- 20gramůCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 1kusPomeranče
- 1decilitrSirup javorový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
853 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
34 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
3 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Příprava tvarohu: Tvaroh vložíme do misky, přisypeme vanilkový a hnědý cukr, přidáme vejce, vymačkanou pomerančovou šťávu, vše důkladně promícháme. Připravený dochucený tvaroh odložíme do dalšího použití v lednici.
- 2Těsto: mouku, kypřicí prášek, sůl, prosejeme do vhodné kuchyňské nádoby, přidáme vanilkový a třtinový cukr, máslo, vlijeme mléko, vše následně šleháme tak dlouho, aby vzniklo hladké těsto, přikryjeme nádobu a necháme na 5 minut odležet.
- 3Pečicí formu na vafle mírně vytřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme na ni dostatečné množství těsta, které opékáme na křupavou vafli. V pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta, hotové vafle udržujeme teplé.
- 4Ještě teplé vafle pokládáme na talíře podle porcí, na každou rozetřeme dochucený tvaroh, polijeme sirupem, povrch posypeme jemně nastrouhanou pomerančovou kůrou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.