Vafle se šlehačkou
25 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 3kusyVejce slepičí
- 75gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaSůl
- 120mililitrůVoda pitná
- 50gramůCukr moučkový
- 10gramůTuk
- 80gramůŠlehačka ve spreji
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
41 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
28 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, promícháme, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, přilijeme smetanu, vodu, přisypeme cukr, špetku soli, vypracujeme těsto na vafle a necháme ho chvilku odpočinout. Vaflovač potřeme tukem a postupně pečeme křupavé vafle dozlatova. Vafle rozdělíme na porce, upravíme na dezertní talířky a ozdobíme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.