Vafle se švestkami
40 min.
Ingredience
- 30gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 20gramůCukr vanilka
- 40gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 5decilitrůMléko kefírové
- 200gramůŠvestky
- 100gramůRozinky tmavé
- 1decilitrRum
- 2decilitrySirup javorový
- 200gramůPoleva čokoládová
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 300gramůMouka pohanková
- 1lžičkaOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
1 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky s rozinkami namočíme do rumu nejméně na 30 minut. Mouku, rozdrobené droždí a sůl dohromady promícháme, vsypeme vanilkový a krupicový cukr, přidáme vejce, dvě lžíce oleje, vlijeme mléko a vše vyšleháme. Vznikne hladké těsto, do kterého přidáme scezené, na malé kousky pokrájené švestky a celé rozinky, vařečkou promícháme, těsto necháme odležet 15 minut.
- 2Sirup nalijeme do kastrůlku, přidáme čokoládovou polevu, vlijeme rum a vše zahřejeme, aby vznikla hladká rumová poleva. Udržujeme ji teplou.
- 3Vaflovou formu potřeme malým množstvím oleje, rozehřejeme, nalijeme dostatečné množství těsta a vafle opékáme do zlatova. Pečení opakujeme až do skončení těsta, hotové vafle udržujeme teplé.
- 4Poklademe je na talíře, polijeme horkou rumovou polevou a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.