Vafle se švestkami

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
1 g
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky s rozinkami namočíme do rumu nejméně na 30 minut. Mouku, rozdrobené droždí a sůl dohromady promícháme, vsypeme vanilkový a krupicový cukr, přidáme vejce, dvě lžíce oleje, vlijeme mléko a vše vyšleháme. Vznikne hladké těsto, do kterého přidáme scezené, na malé kousky pokrájené švestky a celé rozinky, vařečkou promícháme, těsto necháme odležet 15 minut.
  • 2
    Sirup nalijeme do kastrůlku, přidáme čokoládovou polevu, vlijeme rum a vše zahřejeme, aby vznikla hladká rumová poleva. Udržujeme ji teplou.
  • 3
    Vaflovou formu potřeme malým množstvím oleje, rozehřejeme, nalijeme dostatečné množství těsta a vafle opékáme do zlatova. Pečení opakujeme až do skončení těsta, hotové vafle udržujeme teplé.
  • 4
    Poklademe je na talíře, polijeme horkou rumovou polevou a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.