Vafle se sýrem a kečupem
40 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4decilitryMléko polotučné
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 100gramůKečup ostrý
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
45 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
469 mg
Postup přípravy
- 1Máslo v malé skleněné nádobce vložíme do mikrovlnné trouby, rozpustíme a necháme vychladnout. Do misky prosejeme mouku spolu s kypřicím práškem, přisypeme sůl, jedno vejce, vlijeme připravené rozpuštěné máslo, dolijeme mléko a suroviny vyšleháme na hladké těsto. Do něj přimícháme 60 g jemně nastrouhaného sýra, přikryté necháme 5 minut odpočinout.
- 2Vaflovou formu mírně potřeme olejem, nalijeme přiměřené množství těsta a vafli opečeme do zlatova. Pečeme, dokud nedojde těsto.
- 3Vafle naaranžujeme na talíře podle chuti, pokapeme kečupem, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.