Vafle ze zakysané smetany
40 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej stolní
- 1lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 1,5šálkyZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 2šálkyMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5šálekMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
34 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s práškem do pečiva, sodou a špetkou soli. Přidáme smetanu, vejce, rozehřáté máslo a vše ušleháme dohladka.
- 2Vaflovou formu vymastíme olejem a necháme rozpálit. Na každou vafli vlijeme do formy asi 1/4 šálku těsta tak, aby forma nepřetékala. Vafle pečeme dozlatova. Podáváme je s ovocem nebo s ušlehanou smetanou. Můžeme je pocukrovat moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.