Vaflové košíčky s vařenými krevetkami
44 min.
Ingredience
- 150gramůSalát kadeřavý
- 1kusLimetka
- 1lžíceMeduňka
- 150gramůKompot broskvový
- Omáčka
- 1decilitrKečup
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1decilitrChilli omáčka
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 3lžíceHellmann's Majonéza originál
- Těsto
- 150gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 0,5decilitrMléko polotučné
- Vařené krevety
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceSůl
- 250gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
40 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme měkké máslo, vejce, sůl a vyšleháme krém. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, vlažné mléko a utřeme hladké těsto.
- 2Teflonový vaflovač rozpálíme a postupně v něm upečeme dozlatova vaflové plátky. Teplé upečené vafle vložíme do ozdobných misek, vytvarujeme je podle misek a necháme vychladnout.
- 3Omyjeme listy salátu, necháme je okapat a osušíme je. Limetku omyjeme, osušíme a nakrájíme na osminky. Kompotované půlené broskve vyjmeme ze sirupu a necháme okapat. Omyjeme lístky meduňky, vodu setřepeme a odložíme je na ozdobu.
- 4V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s 2 lžícemi soli. Rozmrazené krevetky očistíme a omyjeme. Vložíme je do vroucí vody a znovu od doby varu je vaříme 3-4 minuty (víc ne). Když jsou mléčně růžové, jsou uvařené. (Vyjmeme jednu, rozlomíme a tak zjistíme, že jsou uvařené.) Vybereme je sítem, necháme okapat a vložíme do mísy.
- 5V malé misce rozmícháme rajský kečup s citronovou šťávou, chilli omáčkou a několika kapkami Worcestru. Nakonec přimícháme majonézu. Omáčku promícháme s krevetami.
- 6Do vaflových košíčku, které jsme vyjmuli z misek, položíme ozdobně salát, krevetky, limetku, 1/4 broskve, ozdobíme lístky meduňky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.