Vaflové košíčky s vařenými krevetkami

44 min.
Francie

Ingredience

    • 150gramůSalát kadeřavý
    • 1kusLimetka
    • 1lžíceMeduňka
    • 150gramůKompot broskvový
  • Omáčka
    • 1decilitrKečup
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 1decilitrChilli omáčka
    • 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
    • 3lžíceHellmann's Majonéza originál
  • Těsto
  • Vařené krevety
    • 2litryVoda pitná
    • 2lžíceSůl
    • 250gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
40 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme měkké máslo, vejce, sůl a vyšleháme krém. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, vlažné mléko a utřeme hladké těsto.
  • 2
    Teflonový vaflovač rozpálíme a postupně v něm upečeme dozlatova vaflové plátky. Teplé upečené vafle vložíme do ozdobných misek, vytvarujeme je podle misek a necháme vychladnout.
  • 3
    Omyjeme listy salátu, necháme je okapat a osušíme je. Limetku omyjeme, osušíme a nakrájíme na osminky. Kompotované půlené broskve vyjmeme ze sirupu a necháme okapat. Omyjeme lístky meduňky, vodu setřepeme a odložíme je na ozdobu.
  • 4
    V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s 2 lžícemi soli. Rozmrazené krevetky očistíme a omyjeme. Vložíme je do vroucí vody a znovu od doby varu je vaříme 3-4 minuty (víc ne). Když jsou mléčně růžové, jsou uvařené. (Vyjmeme jednu, rozlomíme a tak zjistíme, že jsou uvařené.) Vybereme je sítem, necháme okapat a vložíme do mísy.
  • 5
    V malé misce rozmícháme rajský kečup s citronovou šťávou, chilli omáčkou a několika kapkami Worcestru. Nakonec přimícháme majonézu. Omáčku promícháme s krevetami.
  • 6
    Do vaflových košíčku, které jsme vyjmuli z misek, položíme ozdobně salát, krevetky, limetku, 1/4 broskve, ozdobíme lístky meduňky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.