Vaflové těsto

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s moučkovým cukrem, špetkou soli, rozpuštěným máslem, žloutky a mlékem. Dobře promíchané těsto necháme odpočinout 60 minut. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, ten vmícháme opatrně do těsta.
  • 2
    Vaflovač necháme rozpálit, potřeme máslem a ihned smažíme vafle.
  • 3
    Hotové vafle podáváme horké, zdobené dle chuti marmeládou, čokoládou či ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.