Vaflové těsto
80 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 40gramůCukr moučkový
- 2špetkySůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s moučkovým cukrem, špetkou soli, rozpuštěným máslem, žloutky a mlékem. Dobře promíchané těsto necháme odpočinout 60 minut. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, ten vmícháme opatrně do těsta.
- 2Vaflovač necháme rozpálit, potřeme máslem a ihned smažíme vafle.
- 3Hotové vafle podáváme horké, zdobené dle chuti marmeládou, čokoládou či ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.