Vaječná kotleta
30 min.

Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 200mililitrůBešamel
- 60gramůLanýž
- 50gramůStrouhanka
- 60mililitrůOlej olivový
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOmáčka tatarská
- 200gramůSalát okurkový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
69 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Bešamel zahustíme třemi žloutky, 6 vajec uvaříme natvrdo, lanýže pokrájíme na malé proužky. Uvařená vejce nakrájíme na kostičky, přidáme lanýže, zalijeme ztuženým bešamelem a necháme chvilku ležet.
- 2Nyní vytvarujeme placičky, které obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. V rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s tatarskou omáčkou a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.