Vaječná omeleta na malajský způsob
25 min.
Ingredience
- 100gramůŠunka kuřecí Velkopavlovická
- 3kusyCibulka jarní
- 1lžičkaZázvor mletý
- 3špetkyPepř bílý
- 1,5lžíceOmáčka sójová
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2plátkyChléb celozrnný pšeničný
- 6kusůŽampiony čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
30 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Plátky kuřecí šunky pokrájíme na proužky široké 1-2cm. Mladé jarní očištěné cibule pokrájíme na kroužky. Čerstvé žampióny očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
- 2V misce rozšleháme vejce se solí. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm vysmažíme žampióny. Vyjmeme je z omastku, dáme je do misky a na chvilku odložíme. Na ten samý omastek dáme pokrájené cibulky, posypeme je zázvorem a za stálého míchání cibuli zpěníme. Přidáme pokrájenou šunku, houby, sójovou omáčku podle chuti a pepř. Vše promícháme, společně smažíme 1 minutu. Pak směs zalijeme rozšlehanými vejci, vařečkou směs nadzdvihneme, aby se vejce dostala i na dno. Omeletu upečeme z jedné strany dozlatova, pak ji širokou plochou naběračkou opatrně nabereme, otočíme a osmažíme z druhé strany dazlatova. Rozkrojíme ji na polovinu, dáme na talíře a hned servírujeme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.