Vaječná sedlina pro 1 osobu
15 min.
Ingredience
- 4lžíceVývar z hovězích kostí
- 1lžíceTuk
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
32 mg
Cukr
893 mg
Postup přípravy
- 1Všechny přísady rozkvedláme, nalijeme do předem vymaštěné formičky tak, aby dosahovaly do 3/4 její výšky. Následně vaříme ve vodní lázni, sahající jen do poloviny nádoby. Var musí být sotva znatelný, voda nesmí nastříkat dovnitř. Pokud formička nemá víko, ovážeme ji alobalem.
- 2Doba varu je 8 - 10 minut.
- 3Hotovou sedlinu (nakrájenou na plátky) podáváme ke špenátu a jiné zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.