Vaječná sedlina s omáčkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
394 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechny přísady rozkvedláme a nalijeme do předem vymaštěné formičky tak, aby dosahovaly do 3/4 její výšky. Následně vaříme ve vodní lázni, sahající jen do poloviny nádoby. Var musí být sotva znatelný, voda nesmí nastříkat dovnitř. Pokud formička nemá víko, ovážeme ji alobalem.
  • 2
    Doba varu je 20 - 25 minut.
  • 3
    Příprava omáčky: mouku a sůl rozkvedláme v kyselé smetaně, za stálého kvedlání krátce povaříme. Hotovou omáčku podle chuti osladíme a přidáme syrové máslo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.