Vaječná sedlina s omáčkou
35 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 6lžicMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
394 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Všechny přísady rozkvedláme a nalijeme do předem vymaštěné formičky tak, aby dosahovaly do 3/4 její výšky. Následně vaříme ve vodní lázni, sahající jen do poloviny nádoby. Var musí být sotva znatelný, voda nesmí nastříkat dovnitř. Pokud formička nemá víko, ovážeme ji alobalem.
- 2Doba varu je 20 - 25 minut.
- 3Příprava omáčky: mouku a sůl rozkvedláme v kyselé smetaně, za stálého kvedlání krátce povaříme. Hotovou omáčku podle chuti osladíme a přidáme syrové máslo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.