Vaječná sedlina základní

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
60 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
2 g
Cukr
167 mg
Vápník
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Podle průměru kastrolku vystřihneme kolečko z pečícího papíru nebo pergamenu, namastíme ho máslem a položíme na dno kastrolku.
  • 2
    Mléko, vejce, sůl a rajčatový protlak rozšleháme v hrníčku. Směs vlijeme do kastrolku, ten postavíme do pekáče s vodou, zakryjeme a necháme v troubě „táhnout“ 45 minut při teplotě 80 °C.
  • 3
    Hotovou vaječnou sedlinu vyklopíme na prkénko, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.