Vaječná sedlina základní
65 min.
Ingredience
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
60 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
2 g
Cukr
167 mg
Vápník
37 g
Postup přípravy
- 1Podle průměru kastrolku vystřihneme kolečko z pečícího papíru nebo pergamenu, namastíme ho máslem a položíme na dno kastrolku.
- 2Mléko, vejce, sůl a rajčatový protlak rozšleháme v hrníčku. Směs vlijeme do kastrolku, ten postavíme do pekáče s vodou, zakryjeme a necháme v troubě „táhnout“ 45 minut při teplotě 80 °C.
- 3Hotovou vaječnou sedlinu vyklopíme na prkénko, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.