Vaječná zavářka do polévek
20 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMouka bezlepková Mantler
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMouka bezlepková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
28 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
53 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Celé vejce rozklepneme do hlubokého talíře nebo misky a prošleháme ho se špetkou soli. Potom do vejce přimícháváme bezlepkovou mouku. Dále pak přidáváme mouku Mantler tak, aby jsme získali hodně tuhou hmotu, kterou dál zpacováváme rukama tak dlouho, až se ze směsi stane tuhé těsto.
- 2Toto těsto potom nastrouháme na struhadle a zavaříme ho 5 minut rovnou do polévky. Polévka může být jakákoli. Podáváme teplé v polévce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.