Vaječná zavářka do polévek

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
28 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
53 mg
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celé vejce rozklepneme do hlubokého talíře nebo misky a prošleháme ho se špetkou soli. Potom do vejce přimícháváme bezlepkovou mouku. Dále pak přidáváme mouku Mantler tak, aby jsme získali hodně tuhou hmotu, kterou dál zpacováváme rukama tak dlouho, až se ze směsi stane tuhé těsto.
  • 2
    Toto těsto potom nastrouháme na struhadle a zavaříme ho 5 minut rovnou do polévky. Polévka může být jakákoli. Podáváme teplé v polévce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.