Vaječné celozrnné těstoviny

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
7 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
5 g
Cukr
298 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál si nasypeme 150 g celozrnné mouky, 25 g mouky hladké a přidáme sůl. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Rukama zpracováváme těsto. Zbylých 25 g hladké mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odležet. Potom jej na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní můžeme vykrajovat těstoviny, nebo použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
  • 2
    Takto vyrobené těstoviny potom vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.