Vaječné celozrnné těstoviny
45 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná celozrnná
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
7 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
5 g
Cukr
298 mg
Postup přípravy
- 1Na vál si nasypeme 150 g celozrnné mouky, 25 g mouky hladké a přidáme sůl. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Rukama zpracováváme těsto. Zbylých 25 g hladké mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odležet. Potom jej na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní můžeme vykrajovat těstoviny, nebo použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
- 2Takto vyrobené těstoviny potom vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.