Vaječné domácí těstoviny
40 min.
Ingredience
- těsto
- 3kusyVejce slepičí
- 400gramůMouka polohrubá
- 4decilitryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- voda na vaření
- 1lžíceOlej rostlinný
- 4litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
167 mg
Postup přípravy
- 1Na vál nasypeme mouku, uděláme do ni důlek, do kterého rozklepneme 3 vajíčka, přidáme 1/2 lžičky soli a přilijeme pomalu vodu, zamícháme a zpracujeme hladké tuhé těsto, které rozválíme na velmi tenkou placku asi 1 mm, kterou necháme na utěrce proschnout. Pak těsto nakrájíme na 4 cm široké pruhy, poskládáme je na sebe a nakrájíme nudle široké 1,5-2 cm.
- 2Těstoviny vaříme v osolené vodě maximálně 10 minut. Do vody přidáme 1 lžíci oleje. Uvařené těstoviny scedíme a podáváme jako přílohu k omáčkám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.