Vaječné nudle s dary moře

38 min.
Thajsko

Ingredience

    • 8kusůGarnát obecný
    • 250gramůNudle vaječné
    • 4kusyŠalotka
    • 4kusyCibulka jarní
    • 1kusZázvor celý
    • 1lžíceOmáčka ústřicová
    • 2lžičkyOmáčka rybí
    • 4kusyHřebenatka
    • 2lžičkyOmáčka sójová
    • 1lžíceZelí bílé - sterilizované
    • 2stroužkyČesnek
    • 1hrstBazalka
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 2kusyOlihně
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
5 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyloupeme a očistíme čerstvé garnáty, které podélně na hřbetu rozřízneme (hlavičku a ocas neodřezáváme). Válečky olihní obrátíme naruby a na vnitřních stranách vytvoříme křížem zářezy, a pak je nakrájíme na čtverce.
  • 2
    V hrnci uvaříme vaječné nudle ve vařící vodě, potom je slijeme a necháme okapat.
  • 3
    V pánvi WOK rozpálíme olej, přidáme šalotku utřenou sekáčkem naplocho, na podélné nudličky nakrájenou naťovou cibulku, česnek nakrájený na tenké plátky, 2 cm velký kousek zázvoru najemno nakrouhaný a sterilované zelí propláchnuté a nasekané. Restujeme asi 2 minuty. Potom přihodíme garnáty, olihně a napůl rozkrojené hřebenatky. Mezi jednotlivými druhy vždy vše opatrně promícháme a dusíme asi další 3 minuty.
  • 4
    Nakonec přilijeme ústřicovou a sójovou omáčku, přihodíme nudle a vše zamícháme. Přidáme rybí omáčku a anýzovou bazalku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.