Vaječné omelety s chřestem, sýrem a kečupem
40 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceMléko polotučné
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůChřest bílý
- 3lžíceKečup
- 2lžíceSýr na pizzu strouhaný 44%
- 1špetkaSůl
- 1kostkaCukr kostkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, vajec a mléka připravíme těsto, které osolíme a necháme 30 minut odpočinout. Z odpočatého těsta usmažíme 4 omelety.Chřest uvaříme ve slané vodě s kostkou cukru. Nastrouháme tvrdý sýr.
- 2Na každou z připravených omelet dáme tři kousky vařeného chřestu a omelety přehneme na polovinu tak, že chřest bude překrytý omeletou. Takhle překrytý chřest posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme kečupem.
- 3Omelety podáváme teplé k bramborám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.