Vaječné preclíky se sezamem
40 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný žloutek vařený
- 150gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůMáslo čerstvé
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 80gramůSezam - semena
- 3lžíceCukr vanilka
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
104 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
512 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Natvrdo uvařené žloutky rozmačkáme a smícháme s moučkovým cukrem, syrovým žloutkem, máslem, vanilkovým cukrem a utřeme do pěny. Pak přimícháme mouku, vodu, mandlový likér a těsto uložíme do chladničky a necháme 60 minut odpočívat.
- 2Plech vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 3Na pomoučněném vále vyválíme z těsta 10 cm dlouhé válečky a pak z nich tvoříme preclíky a pokládáme je na pečící papír. Nakonec preclíky posypeme sezamovými semeny. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.
- 4Po upečení necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.