Vaječné těstovniy špenátové
45 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 220gramůŠpenát listový čerstvý
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
606 mg
Postup přípravy
- 1V 1 l vody vaříme čerstvý špenát asi 1 minutu, který poté nadrobno nakrájíme a pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu.
- 2Na vál prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce, olivový olej a nakrájený špenát. Rukama vypracujeme hladké těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru, nebo můžeme opět použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
- 3Takto vyrobené těstoviny potom vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.