Vaječné těstovniy špenátové

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
606 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V 1 l vody vaříme čerstvý špenát asi 1 minutu, který poté nadrobno nakrájíme a pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu.
  • 2
    Na vál prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce, olivový olej a nakrájený špenát. Rukama vypracujeme hladké těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru, nebo můžeme opět použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
  • 3
    Takto vyrobené těstoviny potom vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.